EKY 100v

northern lights – Finland 100 years

Taidenäyttely New Yorkissa 16.-31.3.2017 The New York Art Connection -galleriassa.

border

Eurooppalainen Kulttuuriyhdistys ry on kutsuttu pitämään taidenäyttelyä New Yorkissa maaliskuussa 2017, juhlistamaan Suomen 100-vuotisjuhlavuotta. Valtioneuvoston kanslia on hyväksynyt Eky:n hankkeen osaksi kansallista Suomi 100 -ohjelmaa.

Kaksitoista yhdistyksen taiteilijaa asettaa teoksiaan näyttelyyn The New York Art Connection -galleriaan, joka sijaitsee Long Islandilla, Holbrookissa.

Taidenäyttelyn teema on Northern Lights – Finland 100 years. Näyttely pyrkii näyttämään taiteen keinoin, mitä Suomen monipuolisuus, monet vastakohtaisuudet ja monimuotoiset kasvot merkitsevät meille itsellemme.

- Meille satavuotias Suomi on kylmää ja kuumaa, valoa ja pimeyttä, läheisyyttä ja etäisyyttä. Valitut teokset edustavat suomalaista modernismia, kertoo New York -hankkeen työryhmä.


Näyttelyn taiteilijat:

Hilla Hautanen (Seinäjoki)
Päivi Ihamäki (Virrat)
Anja Mattila-Tolvanen (Pälkäne)
Arja Kunttu (Vesilahti)
Ritva Lindfors (Ylöjärvi)
Kristiina Lähteenmäki-Hein (Nokia)
Moona Metsoila (Kangasala)
Nina Nahkala (Vimpeli)
Pirjo Partanen (Hämeenlinna)
Maija-Liisa Pöysti (Hyvinkää)
Riitta Santala-Köykkä (Kangasala)
Paul Tiililä (Pälkäne)

New Yorkin näyttelyn teokset asetetaan kotiuduttuaan pariinkin näyttelyyn Suomessa, muun muassa Galleria Virpi&Orbiin Pälkäneelle. Eurooppalaisella Kulttuuriyhdistyksellä on meneillään myös hanke runokirjan julkaisemiseksi Suomen juhlavuoden aikana.

Eky ry on myös mukana kolmen yhdistyksen kiertävässä Lasikatto -kuvataidenäyttelyssä, joka asetetaan esille kahdella paikkakunnalla Suomessa sekä Tukholmassa Ruotsissa.

EKY 100v
Copyright © Moona Metsoila. Powered by ideamylly