EKY 100v

Roots, Italia – Heinäkuu 2015

Yhteisnäyttely

border

Heinäkuussa 2015 Moona Metsoila osallistui kolmen taiteilijan yhteisnäyttelyyn Italiassa. Roots-näyttely tulkitsi eri maista kotoisin olevien naistaiteilijoiden juuria ja taustoja. Kanadalainen Guylaine Tessier ilmensi taiteellaan intiaanisukunsa tarinoita. Italiassa asuva, mutta Kiinassa syntynyt Chen Li kertoi italialaisen ja kiinalaisen kulttuurin yhteenliittymästä. Moonan taulut Roots-näyttelyssä olivat tulkintoja rakkaudesta luontoon, metsään ja muinaissuomalaisiin taruihin. Roots oli kuukauden ajan esillä Torinossa laajan puiston keskellä sijaitsevassa historiallisessa Mausoleo della Bela Rosinissa. Rakennus on kopio Roomassa sijaitsevasta kuuluisasta Pantheonin temppelistasta.

Roots-näyttelyn yhteydessä naiset julkaisivat myös kirjan "Roots - Juuret - Tshissu". Torinon kaupungin ja Suomen suurlähetystön tukemaan kirjaan taiteilijat ovat vuodattaneet ajatuksiaan projektin teemasta. Kirjasessa on mietelmiä, kuvia taideteoksista ja runoja.

180-vuotisjuhlavuottaan viettävä kansalliseepos Kalevala on vahvasti läsnä Moona Metsoilan osuudessa kirjan teksteissä.

Omakustannekirja on 60-sivuinen, se on painettu ympäristöystävälliselle paperille Italiassa ja sen ulkoasun on suunnitellut Chen Li. Roots-kirjaa voi hankkia ottamalla yhteyttä taiteilijaan.

roots nayttely roots2 roots roots3
Copyright © Moona Metsoila. Powered by ideamylly